Get Adobe Flash player
УкраїнськаFrançais

Кульки з козиного сиру, арахісом та фісташками

Інгредієнти на 15 невеликих кульок:

250 г молодого не дуже м’якого козиного сиру
100 г несоленого арахісу
1 столова ложка червоного перцю
1 столова ложка мелених фісташок
сіль
мелений чорний перець

Необхідний інвентар:

Електричний міксер або кухонний комбайн

Приготування арахісу зі спеціями:

Покладіть арахіс в глибоку посудину і за допомогою кухонного комбайну подрібніть на великі кусочки.
Підсмажте подрібнений арахіс протягом 1-2 хв в сковорідці з антипригарним покриттям.
Остудіть його, тоді знову покладіть смажений арахіс в ємкість міксера, додаючи червоний перець, мелені фісташки, сіль та чорний мелений перець.
Ще раз все збийте міксером протягом кількох хвилин, тоді покладіть суміш в глибоку тарілку.

Приготування кульок з козиного сиру:

Набирайте молодий козиний сир столовою ложкою і формуйте маленькі кульки в долонях рук, потім обкачайте їх в суміші (арахіс зі спеціями).
Розмістіть готові кульки на тарелі та зберігайте в холодному місці перед подачею на стіл.

Порада:

Для урізноманітнення рецепту, рекомендуємо замінити арахіс мигдалем, грецьким горіхом.
 

Кульки з козиного м’яса і свіжою м’ятою

Гаряча страва

Приготування: 30 хв
Варіння: 15 хв

Інгредієнти на 4 особи:

500 г меленого козиного м’яса
100 г смальцю
1 яйце
1 столова ложка свіжої порізаної м’яти
3 столових ложки борошна
Олія
Сіль, перець

Приготування:

В салатницю покладіть м’ясо, яйце, м’яту і все перемішайте. Додайте солі і перцю.
Сформуйте м’ясні кульки і обкачайте їх в борошні.
В сковорідці або гусятниці розігрійте олію.
Покладіть туди кульки на 7-8 хв, обсмажте їх з кожного боку.
Подавайте з рисом, овочами, перцем, запеченими на грилі.
 

Картопляний «Наполеон» з салом та козиним сиром

Інгредієнти на 4 особи:

4 великих картоплини
1 бюш в золі козиного сиру
8 шматочків сала або бекону
50 г оливкової олії
мелений чорний перець

Приготування:

Розігрійте духовку до 180° С.
Помийте неочищену картоплю, поріжте її на шматочки товщиною 5 мм.
Обжарюйте їх протягом 6-8 хв до золотистого кольору на оливковій олії в гарячій сковорідці. Намагайтеся, щоб шматочки картоплі були трошки твердими.
Вийміть картоплю зі сковорідки, покладіть її пектися на грилі з салом.
Поріжте козиний сир на шматочки.

Оздоблення:

Викладіть на кожну тарілку «Наполеон» шарами: шматочки картоплі, сиру, сала.
Полийте оливковою олією, поперчіть.
Перед подачею до столу поставте «Наполеон» на 6-8 хв в духовку.
 

Козиний сир запечений на грилі з салатом

Інгредієнти на 2 особи:

1 пагінець кучерявого салату або руколи
2 столові ложки горіхової або оливкової олії, або рафінованої чи нерафінованої соняшникової олії
1 столова ложка оцту з білого вина
2 кротени (молоді або сухі, залежно від ваших смаків)
4 шматочки хліба
1 зубець часнику
сіль
перець

Приготування:

Помийте салат та общипайте листочки. Висушіть його і приправте олією, оцтом, сіллю та перцем.
Розріжте кротени по товщині на дві частини.
Запечіть скибочки хліба на грилі і натріть їх зубцем часнику із запеченого боку.
Покладіть кусочки сиру на скибочки хліба з незапеченого боку і помістіть їх у гриль.
Запікайте 3-4 хв, щоб вони злегка зарум’янились.
Подавайте до столу гарячими з салатом.
 

Картопляний торт з козиним сиром

Закуска

Інгредієнти на 6 осіб:

Корж для торта
500 г картопляного пюре
350 г свіжого козиного сиру або молодого сиру бюш
175 г цукру-пудри
150 г сметани
5 яєць
1 пакетик ванільного цукру
2-3 столові ложки борошна

Приготування:

Помніть варену картоплю до одержання пюре.
Змішайте білий сир, цукор, сметану, ванільний цукор і борошно до утворення однорідної маси.
Збийте яйця і змішайте їх з сумішшю.
Додайте картопляне пюре.
Викладіть масу у форму на корж для торта і поставте в духовку на 40 хв при термостаті 7.