Get Adobe Flash player
УкраїнськаFrançais

Короткі відомості про козиний сир

Смак козиного сиру, який виробляється під час ферментації козиного молока, залежить від його витримки. Він може бути свіжий, витриманий, напівсухий, в золі або маринований.
Час витримки змінює смакові характеристики сиру, дозволяючи його вживати окремо або як інгредієнт різних страв.
Свіжі сири добре підходять для приготування салатів та гарячих бутербродів. Вони добре поєднуються з медом або варенням: вишневим, інжировим, апельсиновим, абрикосовим чи айвовим.
Добре витримані сири можуть ставати сухими і дуже твердими, ламкими, як пармезан.
В Україні кулінарні традиції, які стосуються козиного молока і виробництва сирів, майже забулися, але ж традиції і створені для того, щоб їх відновлювати та повертати до життя. Я не сумніваюся, що в найближчому майбутньому козині сири з непастеризованого молока займуть гідне місце з-поміж улюблених українських страв.